Muslim's medicine
Assalamualaikum w.b.t. and peace be upon you. From my big beautiful warlock brain, welcome to Perisple. You're either in my corner, or you're with the trolls. This is the personal world of Athirah Khairina Khairuddin. A 5th year medical student at Jordan University of Science and Technology so yup, she's in Jordan now. She has many hobbies and won't fit if they are written here. Allah is her God and Muhammad is her prophet. And so that makes her an abid and khalifah. Thank you for stopping by here. Anything to ask you can email me at ak.irarina@yahoo.com :)

Sunday, February 14, 2010

Quotes

As Salam, post kali ni biarlah aku menggunakan Bahasa Melayu. Sebuah post yang aku nak dedicatekan pada Nurul Nadia Omar. Yup, my one and only Nadia. Masih belum terlambat untuk aku ucapkan tahniah kerana berjaya ke MRSM Taiping... Tahniah ya? Lagi pun, kau kan dah bertolak nak pergi Taiping hari ni? Semoga semuanye selamat. :))

Nadia, sebenarnya aku masih tak sangka yang kau akan pergi jauh daripada aku.
Aku still berharap kau akan datang balik ke BP. Still berharap nak dengar suara kau. Still berharap dapat dengar kau nyanyi. Still nak makan sesame kat DS. Still mahu bercerita sampai tengah malam dengan kau atas katil. Still ingin gelak besar bersama di tepi blok. Still rase nak makan ais-krim dan coklat dengan kau. Still and still nak belajar dengan kau. I really want to see your smile dear. Selfish ke harapan aku ni?

Tapi itu cuma tinggal harapan... kau dah pergi jauh. Kau kate kite boleh jumpe lagi tapi bile? Luar dari maktab aku tak rase kite boleh bertemu dengan mudah. Rumah kau dah lah jauh di Kulai dan aku di Melaka. Dah lah aku ni tak pandai bawa motosikal atau kereta lagi... So, bile jer kite akan dapat bertemu balik?

Nadia ku, sori kalau hari last tu aku tak nangis. Dah puas nangis malam sebelumnye, dah puas aku nangis sengsorang dalam bilik air bile aku dapat tahu kau pergi Taiping, dah puas aku nangis kat surau, dah puas aku nangis kat pelukan kau, dah puas aku nangis kat bilik Seroja... tapi kau tetap pergi kan? Walaupun dah puas aku, Becha, Najah dan Su pujuk.

So Nadia, sori sesangat coz' sepanjang tempoh ko nak pergi tu aku dan yang lain buat kau sakit hati. Aku berniat baik sebenarnya. Aku nak kau kuat dan pasti betul-betul yang kau dah buat keputusan yang terbaik. Nanti kat Taiping, kau tak de dah nak dengar aku memekak, Becha membebel, Su merajuk dan Najah menyanyi. So aku harap sangat kau akan kuat kat sane. Aku ucap minta maaf lagi sekali tulus daripada lubuk hati aku yang paling dalam jika aku ada buat kau sakit hati dan menyampah dengan perangai aku. Sori kalau aku ni selfish dengan permintaan aku yang nak kau stay BP. I'm so sorry dear :((

And last but not least...
Nadia, thanks so much jadi kawan baik aku. Aku sayang kau sampai bile-bile. Walaupun nanti kau akan dapat kawan baru, jangan lupa aku, Becha, Su dan Najah. Kami sayang kau selama-lamanya. Thanks dear sebab bagi aku banyak memori terindah masa sekolah menengah. Swear aku takkan lupa kau! Saat suka dan duka kite bersama akan ku kulum kemas di dalam hati ni. InsyaAllah, kite akan bertemu lagi dan jika bukan di dunia, kite akan bertemu di destinasi kite yang terakhir, yang kekal abadi iaitu Syurga. Sehingga tibe saat kite bertemu, aku akan setia menyayangi kau sebgai kawan aku yang paling baik!

Please don't forget me as your beloved best friend name Athirah Khairina Khairuddin. Gonna miss you like heaven dear... :(
P/S: Baru aku terasa kau dah jauh dari aku bile kau SMS cakap kau nak bertolak pergi Perak hari ni. I just couldn't believe what had happen until you gave me today that SMS :((




Credits
Design by yours truly, A.K with base codes from . Lots of cuteness taken from and and . Smile to the pictures captured by , and . Ahhh... come to my library and books are read together :)
Links
Facebook Twitter Tumblr GoodReads Tagboard +Follow blog