Muslim's medicine
Assalamualaikum w.b.t. and peace be upon you. From my big beautiful warlock brain, welcome to Perisple. You're either in my corner, or you're with the trolls. This is the personal world of Athirah Khairina Khairuddin. A 5th year medical student at Jordan University of Science and Technology so yup, she's in Jordan now. She has many hobbies and won't fit if they are written here. Allah is her God and Muhammad is her prophet. And so that makes her an abid and khalifah. Thank you for stopping by here. Anything to ask you can email me at ak.irarina@yahoo.com :)

Sunday, March 10, 2013


 Assalamualaikum w.b.t.

Kali ini biarlah saya bertutur dalam bahasa kebangsaan agar lebih mudah difahami :D

Meniti kedewasaan ini *cehwah* kadang kadang saya terlupa apa erti tanggungjawab. Tanggungjawab. Responsible. Check Kamus Dewan Edisi ke-4 untuk makna lebih dalam~ Tanggungjawab pada Allah, Rasul, ibubapa, kawan, keluarga, etc. Mudah disebut sukar dilaksana. Yolah lagi lagi kalau ganjarannya tak nampak. Example: tanggungjawab untuk solat. Boleh nampak ke pahala tu? Kalau boleh nampak, baik pergi check power mata. Kut kut dah tinggi. 

Saya kira sebagai pelajar tajaan, tanggungjawab saya untuk belajar amat tinggi. Ya mungkin setinggi Gunung Everest. Hmmm... fikir balik, kalau setiap apa yang saya lakukan akan dihisab... hatta 0.10 JD (RM 0.43) pun Allah tanya saya buat apa beli apa... so takkan Allah tak tanya saya apa yang saya telah buat dengan tanggungjawab saya sebagai pelajar.

I mean... belajar tak saya setiap hari, pergi kelas ke tak saya setiap hari, fokus dalam kelas ke tak, etc. Okay terasa sekejap kerana saya juga seperti anda, tidak mampu fokus 100% tapi In shaa Allah akan diperbaik. Walaupun begitu... saya percaya, yang penting saya hadir ke kelas. Mungkin saya tak dapat semua apa lecturer cakap (kalau lecturer cakap Arab, lagilah sikit peratus untuk dapat) tapi at least its more than 0% dari tak datang lansung ya tak? Eh kejap kejap... tengok muka lecturer/cikgu dapat pahala. Hah, double benda saya dapat. Pahala + ilmu ^_^ Alhamdulillah.


Walaupun kelas hanya satu sehari dan cuma 45 minit serta perlu membayar 0.90 JD (RM 3.60), saya percaya ada banyak benda yang lecturer nak sampaikan dalam kelas dia dan lecturer sedang menunggu anda. Ya anda! Lecturer tunggu anda di kelas dia :) Saya ingat lagi bertapa gembira lecturer BI saya melihat pelajar Melayu datang ke kelas dia saat ramai pelajar Arab tiada. His expression was priceless. Sayangnya kejadian berlaku dalam masa 0.5 saat maka saya tak sempat keluarkan kamera dan snap gambarnya dan jadikan wallpaper handphone.

Jadi sahabat jangan buat lecturer berduka cita. Jom jadi pelajar bertanggungjawab :) bertindak bijak anda mampu mengubahnya. Rasa best jadi pelajar, adakah ini cinta?




Credits
Design by yours truly, A.K with base codes from . Lots of cuteness taken from and and . Smile to the pictures captured by , and . Ahhh... come to my library and books are read together :)
Links
Facebook Twitter Tumblr GoodReads Tagboard +Follow blog